Stimuler foderoptagelsen med smags- og aromastoffer fra CRINA®.
Øg mælkeydelsen hos malkekvæg

Øget mælkeydelse er et vigtigt fokusområde for landmændene. Udfordringen er, at foderoptagelsen begrænser en øget mælkeydelse hos malkekvæg. Én måde at stimulere foderoptagelsen på er derfor at tilsætte smags- og aromastoffer i fodret. Der findes en hel række af smags- og aromastoffer på markedet. Enkelte produkter øger udelukkende appetitten, mens andre øger foderoptagelsen og desuden har en række andre fordele.

Et produkt som CRINA® indeholder smags- og aromastoffer, der giver en konsekvent forbedring af foderoptagelsen og øger ydelsen hos kvæg. Hertil er der en vigtig økonomisk gevinst, som er værd at bemærke – den vil jeg komme tilbage til.

Seks forsøg viser bl.a., at CRINA® øger mælkeydelsen på mellem 0,9 og 2,4 kg mælk per ko pr. dag. En øget dosering af CRINA® resulterer i en øget mælkeydelse

Videnskabelig undersøgelse; Offer et al., 2005

CRINA® regulerer og stabiliserer udviklingen af vombakterier. Det gør, at produktionen af propionsyre stiger, og at mængden af ammoniak reduceres. Nogle af de positive virkninger, som fås ved tilsætning af CRINA® er således stigende mælkeydelse, bedre proteinudnyttelse, bedre fertilitet samt en reduktion af ketose. Ketose er en betydelig årsag til produktionstab.

Tilmeld dig for at læse resten af artiklen.

Læg en kommentar